Lancement de Batch (LDB)

Alexandria Caliph of Endeavor

Pengenalan Organisasi Batch 14/15

Alexandria Caliph of Endeavor

Bakat-bakat ACErs

Alexandria Caliph of Endeavor

Ini Hijrahku

Alexandria Caliph of Endeavor

Memories

Alexandria Caliph of Endeavor

Survivor: Alexandria Special (SAS)

Alexandria Caliph of Endeavor

Ambo Datang Buleh? (ADB)

Alexandria Caliph of Endeavor

P.S. I Love You, MOM

Alexandria Caliph of Endeavor

Sunday, December 30, 2012

PRACTICAL BIOCHEMISTRY 1 - Urine Analysis

klik link di bawah utk file
https://www.dropbox.com/s/xq4y9xksiuhaxip/PRACTICAL%20BIOCHEMISTRY%201%20-%20Urine%20Analysis.docx

klik link di bawah utk slide show practical
https://www.dropbox.com/s/w58gn4b69igez8f/Urine%20analysis%20%282%29.pptx

 klik utk slides dlm .jpeg
http://www.mediafire.com/?hq6tme8qzqqq5y9

Saturday, December 29, 2012

Friday, December 28, 2012

Slide lecture tahun lepas

Slide tahun lepas - Tekan Sini

Lectures on 24th & 25th December 2012

24th & 25th December 2012 
Sunday & Monday
_____________________________________________________
1) Urinary Orientation
2) (Biochem) Metabolic Function of Kidney

Thursday, December 27, 2012

Welcome Urinary System

Salam ACE ,
Semoga dalam redha Allah sentiasa insyaAllahHow's the previous MCQ for reproductive system last week?May it'll be the bestest that you can do after allSo now lets BELASAH our new URINARY MODULE.

Rabbuna Yussahil everyone :)


Wednesday, December 26, 2012

PRACTICAL HISTOLOGY 1 - Kidney












Klik link di bawah

https://www.dropbox.com/s/dgga8d2v242r80l/PRACTICAL%20HISTOLOGY%201%20-%20Kidney.docx

Untuk slides dalam .jpeg

http://www.mediafire.com/?w1oe4j138k3vcvn

Tuesday, December 25, 2012

Unit Kebajikan - Yellow Pages




Salam.
Bismillah.

UCare PCI telah menyediakan buku unit kebajikan aka yellowpages.
Antara perkara penting yg terkandung dalam yellowpages :

1. Direktori Hospital

2. Doktor-doktor pakar (specialist)

3. Perkhidmatan tempahan kenderaan [tremco,bas,coaster,peugeot,van,teksi,lori]

4. Listname mandub/mandubah (wakil yg boleh dirujuk berkaitan BKAN)

5. Panduan memperbaharui passport (expired/hilang)

6. Details mengenai tabung kasih sayang

7. no telefon (eg: bomba,polis,ambulance etc) & website penting


Diharap semua dapat mendownload Yellow pages ini kerana ia sangat membantu ketika hal-hal kecemasan.

Syukran.


LINK TO DOWNLOAD YELLOW PAGES :

YELLOW PAGES 2012/2013

Saturday, December 22, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Pathology Short Notes

Sekadar perkongsian daripada sahabat ACE. 
InsyaAllah membantu :)
Rabbuna Yusahhil untuk exam lusa:)

Azfar's Patho Notes - Click here

Monday, December 17, 2012

Jom Mengundi!

Siapakah bakal pemimpin terbaik anda?
Andalah yang menentukan :)
Pilihan ditangan anda. tiada paksaan.
Jadilah pengundi yang bijak.











Sunday, December 16, 2012

ALL SLIDES & PICTURES FOR PRACTICAL (REPRODUCTIVE SYSTEM)


to all ACERs, you can download all of the slides & pictures here... :)

Thursday, December 13, 2012

Tuesday, December 11, 2012

Lecture Slide on 10th December 2012

10th December 2012
Sunday
__________________________________________________
1)[Patho] Male Genital System - Click here

End of Module Exam Schedule

Reproductive System 
Exam Schedule


Practical Exam of Module 16 Reproduction System

Sunday, December 9, 2012

Lecture slide on 8th & 9th December 2012

8th & 9th December 2012 
Saturday & Sunday
________________________________________________
1) [Pharmaco]Hypothalamic Hormones - Click here

Friday, December 7, 2012

QMU 2nd Week

QMU 1st Week

Thursday, December 6, 2012

Skill Lab

Skill lab guide notes :) 

1) Female catheterization- http://www.mediafire.com/view/?ybd9r08m58ffaz8

2) Male catheterization - http://www.mediafire.com/view/?c4zu3r2y4euiuo8

3) IV cannulation Learning Guide -http://www.mediafire.com/view/?58adu4df9vwr1c1

4) IV Injection Guide -http://www.mediafire.com/view/?j93feh0ik4dl9iw

5) Tips & tricks for venepuncture -http://www.mediafire.com/view/?b0492dddwju948i

6) Tips and tricks with catheterization -http://www.mediafire.com/view/?jdob12ne9obaboc

7) Withdraw blood samplehttp://www.mediafire.com/view/?w9rs5xtcq8q48nu

Lecture slides on 4th , 6th Dec 2012

4th, 6th December 2012
Tuesday & Thursday
___________________________________________________
1) [Histo]Testis - Click here 
2) [Physio]Male reproduction -Click here
3) [Microb]Herpes Virus - Click here

Wednesday, December 5, 2012

Lecture Slide on 5th Dec 2012

5th December 2012
Wednesday 
____________________________________________________________________
1)[Histo] Sperm - Male Reproductive System - Click Here

Monday, December 3, 2012

Lecture Slides on 2nd & 3rd December 2012

2nd & 3rd December 2012
Monday & Tuesday
____________________________________________________
1) [Anatomy] Male External Genitalia -Click here
2) [ILA]Breast tumor -Click here
3) [Anatomy] Male Internal Genitalia -Click here
4) [Practical] Pathology of Breast -Click here
5) [Practical] Pathology of Ovary -Click here
6) [Practical] Pathology of Uterus (gross) - Click here
7) [Practical] Pathology of Uterus (histo) - Click here

Saturday, December 1, 2012

Lecture Slide on 1st December 2012

1st December 2012
Saturday
__________________________________________________
1) [Histo]Mammary Glands - Click here

Friday, November 30, 2012

Lecture Slides on 29th November 2012

29th November 2012
Thursday
___________________________________________________________________________
1) [Anatomy] Breast -Click here
2) [Physio] Breast -Click here


Monday, November 26, 2012

Lecture Slides on 24th , 25th & 26th November 2012

24th , 25th & 26th November 2012
Saturday & Sunday
______________________________________________________
1) [Patho]Endometriosis & Hyperplasia - Click here
2) [Patho]Tumor of Uterus - Click here
3) [Patho]Disease of ovary Click here
4) [Microb]Chlamydia - Click here

Thursday, November 22, 2012

Lecture Slides on 22nd November 2012

22nd November 2012
Thursday
____________________________________________________
1) [Patho]Cervical Polyp & Carcinoma - Click here

2) [Microbes]Neisseria Gonorrhea - Click here

Wednesday, November 21, 2012

Qunut Nazilah utk saudara di Palestin

Newsfeed facebook penuh dengan post-post tentang palestin
Gambar saudara-saudara kita yang mati syahid..

kalau setakat share dan buat status
"Oh sedihnya, sampai bila kekejaman Israel nak berhenti"
"Air mata berlinangan meratapi gambar bayi-bayi kecil dibunuh dengan kejam"

ia dinamakan "status wasting"
jom la sama-sama buat solat hajat serta berdoa supaya Allah memberi bantuan kepada saudara-saudara kita.

jom hafal Qunut Nazilah :)


nak lagi mudah ingat jom download Qunut Nazilah version UNIC ni. upload masuk ipad ke S3 ke galaxy tab ke, 
dengar , hafal , hayati maksud serta
AMALKAN :)

Lecture Slides on 19th November 2012

19th November 2012
Monday
____________________________________________________
1) [Anat]Ovary & fallopian tubes - Click here
2) [Histo]Ovary - Click here

Selamat Study :D

Sambil-sambil tu jangan lupa baca Qunut Nazilah untuk saudara kita di Palestin

Lecture Slides on 21st November 2012

21st November 2012
Wednesday
___________________________________________________
1) [Histo]Vagina & Placenta - Click here
2) [Physiology]Endo metrium Cycle - Click here

This slide is from Group C - there are only 4 slides with a picture for each slide ( pictures that already in your textbook )



Sunday, November 18, 2012

Lecture Slides on 18th November 2012

18th November 2012
Sunday
______________________________________________________

1) [Anatomy]Perineum - Click here
2) [Anatomy]Uterus - Click here
3) [Histo]Uterus - Click here

Lecture slides on 17th November 2012

17th November 2012
Saturday
__________________________________________________

1) Orientation & Introduction - Click Here
2) [Anatomy] Pelvic - Click Here




Kelas pertama untuk Reproductive System Module :)
Selamat Datang Module baru & Semangat Baru
Semoga usaha dapat ditingkatkan lagi berbanding module sebelum ni.
Dengar cerita, result Endocrine baru-baru ini , Dr Ayman kata "NICE"
apa-apapun tahniah kepada semua ACE.

JOM BUAT LEBIH BAIK DALAM MODULE REPRODUCTIVE!

Bittaufiq Wannajah 


Friday, November 16, 2012

Endocrine - MCQ Questions EOM

sedikit usaha untuk para ACErs semua..
terima kasih pada semua yang membantu..
MCQ Questions End of Module Endocrine

Thursday, November 15, 2012

Saudara kita disana

14th November 2012
__________________________________________________

Alhamdulillah ,
Berjaya laksanakan practical & MCQ Endocrine System
seronoknya dah habis exam , tapi bila balik rumah
newsfeed penuh dengan update tentang saudara kita di GAZA.

YaALLAH! YaALLAH!

hebatnya saudara-saudara kita di GAZA , betapa kuatnya 
jihad mereka.
Mereka di serang lagi , semoga Allah melaknat mereka yang membunuh
nyawa-nyawa yang tidak bersalah itu. 
Senang-senang je mereka ambil nyawa orang, harta paling berharga buat kita NYAWA , NYAWA! betapa kejamnya Israel Laknatullah ni.

Buat kita yang jauh , tembakkan lahh walau seuntai doa pun buat

saudara-saudara kita ni. Walaupun kita tidak mampu untuk bersenjatakan M16 atau pergi ke Gaza membantu mereka sekali pun ,
InsyaAllah kita ada 2nd messenger , du'aa. 
Du'a la wahai sahabt-sahabatku ,


Ya Allah , Ya Rahman Ya Rahim , kami memohon kepadaMU supaya Engkau ringankan beban saudara-saudara kami di Gaza , juga selamatkan mereka daripada kekejaman dunia. Dan masuk dan himpunkan mereka dalam golongan-golongan yang sentiasa berada di sisiMu YaAllah. 

Semoga Allah menerima setiap peluru-peluru doa yang kita tembakkan :')

bagi pihak ACE , 




KAMI SENTIASA BERSAMAMU GAZA , 

KAMI SENTIASA CAKNA TENTANGMU.
WE ALWAYS!!


Sunday, November 11, 2012

[Extraslides]Endocrine System

11th November 2012
Sunday
___________________________________________________

1) Sample of Question for Endocrine Module
2) All pharmacology slides


**sumber file tidak diketahu , tapi insyaAllah membantu :)
Ingat! Tajdid niat selalu tau :D
Tggl 2 hari je lagi masa nak study ni.. 
Jom Mumtaz sama-sama InsyaAllah

Saturday, November 10, 2012

Jom! Istiqamah

Assalamualaikum wbt. ,
Alhamdulillah selesai sudah practical exam kita hari ini ,
Macam mana semua?
Mesti "kullu tamam" Alhamdulillah
kalau ada yang masih ragu-ragu dengan jawapan dalam kertas jawapan  practical tadi ,
tak apa , InsyaAllah Allah nak tnjuk sesuatu.
Kita ada 3 hari berbaki untuk mengulangkaji
setiap subjek
Anatomy , Physio , Biochem , Histo , Patho & Pharmaco
InsyaAllah kalau kita tak cari masa untuk belajar mestilah tak ada..
Kalau kita cari dan curi-curi, InsyaAllah cukup masa yang pihak U sediakan
untuk kita tu .
Apa-apa pun moga kita semua teruskan usaha , serta sentiasa Istiqamah dalam setiap apa yang kita lakukan :)


 

Mohon sahabat-sahabat, jangan lupa berdoa kepadaNya , supaya setiap apa yang kita usaha ,
setiap apa yang kita belajar selama ini tidak sia-sia. dan sentiasalah tajdid niat kita.


"Kita belajar bukan semata-mata untuk menjadi seorang doktor/doktorah utk Ummah ,
tetapi untuk Allah juga diri sendiri"

Jom pulun habis-habis Module Endocrine ni , jangan disebabkan 
ini baru End of Module kita tak bagi 100% usaha kita tu , janganlah hanya target "cukup-cukup makan" targetlah setinggi yang boleh supaya kita akan berusaha untuk capai target kita :D

"Semoga kalian seluruh ACE berjaya dunia & akhirat"

[Note] Hormone & Regulation

Saturday
10th November 2012
___________________________________________________

Hormones & Regulation by Sahabat ACE

Thursday, November 8, 2012

Motivasi Untuk Berjaya

Artikel dipetik dr laman web (www.iluvislam.com)
Semoga menjadi manfaat juga motivasi bagi sahabat-sahabat ACE yang masih terkapai-kapai untuk memotivasikan diri sendiri. Ingatan untuk semua sahabat ACE juga diri sendiri :)

Ramai manusia yang ketika hidupnya, dia terlupa untuk merasa diri sebagai hamba. Sehinggalah akhirnya kematian datang menjemputnya, ketika itu penyesalan dengan darah mata sekalipun tidak lagi bermakna.
Mereka ini adalah manusia yang mata hatinya telah dihijab oleh Allah untuk nampak kejelasan tanda-tanda-Nya yang cerah. Kerana mereka sendiri sebelumnya telah menjauhkan diri dari landasan kebenaran. Firman Allah,
"Dan (sebaliknya) sesiapa yang berada di dunia ini (dalam keadaan) buta (mata hatinya) maka dia juga buta di akhirat dan lebih sesat lagi jalannya,"surah Al-Isra' ayat 27.
REDHA TUHAN = BERJAYA
Kita selalu bertanya kepada diri dan orang lain. Kita tanya:
Minta berikan sedikit motivasi, jalan manakah yang paling dekat dengan kejayaan?
Maka saya ingin menyebut jawapan sebegini:
Kita hidup adalah untuk mencari redha Allah SWT. Maka, kejayaan kita yang sebenar adalah apabila segala sesuatu yang kita lakukan adalah untuk mendapat redha Allah SWT.
Pada saya, di sini letaknya motivasi kejayaan kita yang paling besar sebenarnya.
Motivasi yang meletakkan Tuhan sebagai batu asas akan menemui jalan kejayaan yang paling hebat, paling bermakna.
Selaklah sirah baginda nabi, lihatlah kepada para sahabat baginda, telitilah kisah hidup ulama-ulama kita yang terdahulu, yang mereka ini luar biasa bagus dan hebat sekali, kita akan dapati motivasi kejayan mereka adalah redha Sang Pencipta.

PESANAN DR. A'LI JUM'AH
Kerana itu, saya suka untuk sampaikan kepada semua satu petua yang disebut oleh Mufti Mesir, Dr. Ali Jum'ah ketika kuliah beliau di Masjid Al-Azhar sebelum ini.
Kata beliau, setiap pagi ucapkanlah Allahu Maksudi, Wa Redha hu Matlubi (Allah tujuanku, dan redha-Nya lah yang kuharapkan).
Baca ini 7 kali setiap pagi, dan kita insyaAllah akan bergerak untuk menjadi manusia yang lebih baik hari itu.
Kata beliau lagi, pengulangan sebanyak tujuh kali ini sebagai kita memperkuatkan keinginan kita.
Penegasan bahawa kita sememangnya hidup atas tujuan menjadi hamba Allah dan dalam hidup kita, yang kita cari hanyalah redha-Nya.
Maka, pasakkan di dalam jiwa, kita adalah hamba-Nya.

"Serta keredaan dari Allah yang lebih besar kemuliaannya; (balasan) yang demikian itulah kejayaan yang besar." Surah At-Taubah ayat 72..

Biodata Penulis

Mohd Naimul Firdaus Bin Abd Latib telah melanjutkan pengajian ke Al-Azhar As-Syariff, kampus induk Kaherah pada September 2009 hingga sekarang. Beliau berkongsi karya dihttp://naimulfirdaus.blogspot.com.


Artikel boleh di lihat di di sini

Attention! MCQ Exam

ATTENTION!!

Our Endocrine System M.C.Q Exam will be on 
14th November 2012 at 12.30 pm.



"Strive for an Excellence"

Tips untuk ACE :)

1. Letakkan Sasaran Yang Tinggi
2. Cemburu Dengan Kejayaan Orang Lain
3. Elakkan Dari Sikap Cepat Puashati
4. Soal Diri Dengan Soalan Positif
5. Tingkatkan ‘Standard’ Anda

Attention! Practical Exam

ATTENTION!!
Practical EXAM is on 10th November 2012.

**May Allah be with us, ACE.
**InsyaAllah , all MUMTAZ. 
**Bittaufeeq' wanagah


sincere Unit Penerbitan & Penerangan ACE 12/13

[Note] Pathology

Pathology by Sahabat ACE

Harap dapat membantu dalam practical & MCQ :)
Selamat Study

[Note] Hormone & Metabolism

Hormones &Metabolism by Sahabat ACE
Nota untuk mudah ingat.
Semoga dapat membantu InsyaAllah :)

Wednesday, November 7, 2012

Endocrinology Practical

All slides 
Endocrinology : Physiology Practical Classes
_______________________________________________
1) Pituitary Abn.
2) Pituitary Question
3) Disease of Thyroid 
4) Thyroid MCQ
5) Thyroid ILA
6) Parathyroid 
7) Adrenal 
8) Adrenal Gland Question
9) Calcium Regulation 
10 ) ILA

Revision of Physiology

Revision of Physiology
07 November 2012
Wednesday
__________________________________________________

1) Pituitary
2) Thyroid
3) Parathyroid 
4) Adrenal

Monday, November 5, 2012

Practical Histology All (Edited)

Lecture Slides on 05th Nov 2012

Monday
05 November 2012
_____________________________________________________

Lecture 38 - (Biochemistry) Insulin & glucagon Click here!


**maaf lama xupdate lecture slides, pihak kami tak dapat soft copy atas ketidak benaran
para prof kita untuk copy slide mereka :)
harap maklum

Saturday, November 3, 2012

Saturday, October 27, 2012

Lecture Slides on 24th October 2012

Wednesday
24th October 2012

________________________________________________________________________________

[Pathology]Adrenal
Media fire >>>>>>  Click Here!
Scribd >>>>>>>>> Click Here!


Asif Giddan ACE

Wednesday, October 24, 2012

Wednesday, October 17, 2012

Practical Pathology - Goiter

Tuesday, October 16, 2012

Lecture Slides on 16th October 2012

Tuesday
16th October 2012
_______________________________________________________________________________

Lecture 16 - Belum ada [Patho]Disease of Thyroid Gland & Goiter
Practical 4 - Belum ada slides untuk [Phatology]Goiter

Monday, October 15, 2012

Lecture Slides on 15th October 2012

Monday 
15th October 2012
_________________________________________________________________________________

Lecture slide untuk hari ini beserta slide practical bagi section yang ada practical.

Lecture 14 - [Pharmaco]Therapeutics uses of Pituitary Hormones
Lecture 15 - [Physio]Abnormalities of Thyroid Hormone
Practical 3 - [Practical]Histology of Pituitary & Thyroid

**Selamat Study

Sunday, October 14, 2012

Lecture Slides on 14th October 2012


Saturday
14th October 2012
_____________________________________________________

Lecture 12 - [Histology]Thyroid & Parathyroid 
Lecture 13 - [Physio]Function & Regulation of Thyroid & Parathyroid




**Selamat Study. 

Lecture Slides on 13th October 2012

Salam,
Minta maaf atas kelewatan untuk upload slide semalam..
Di sini ada di sediakan "download link" untuk setiap lecture serta practical.

Saturday
13th October 2012
_____________________________________________________

Lecture 10 [Physio]Function & Regulation of Post. PG
Lecture 11 Anatomy of Development of Thyroid & Parathyroid Gland
Practical 1[Practical]Abnormalities of P.G
Practical 1[Practical]Questions

Juga di sediakan slide Physiology.

Lecture 1[Physio]Introduction
Lecture 5 [Physio]Function & Regulation of Ant. PG 
Lecture 8 [Physio]Abnormalities of Ant. PH




**Maaf atas kelewatan. Selamat Study

Wednesday, October 10, 2012

Tahniah!!


Tahniah diucapkan kepada SR-SR yang baru dilantik daripada kami pihak MT ACE.
Selamat bertugas dengan baik serta selamat bekerjasama! 

Semoga Akademik ACE tahun ini akan lebih baik dan mantap daripada sebelum ini.

MAJULAH "SR" UNTUK ACE!

Tuesday, October 9, 2012

Lecture Slide on 09th October 2012

09th October 2012
Tuesday





1. Tiada Slide untuk [Histology]Pituitary Gland 
2. Tiada Slide untuk [Physiology]Funciton & Regulation of APH

3.(081012)Lecture 2 - [Biochemistry]Mechanism of Action 1 
4.(101012)Lecture 7 - [Biochemistry]Mechanism of Action 2

NEW SR 2012/2013


Are we still need the old one or the new one? 
Jom! sama-sama pilih SR group kita.
Pilihan di tangan anda! 

Monday, October 8, 2012


Maaf atas kesulitan.


Welcome Back!



Assalamualaikum wbt.

Selamat Kembali ke Alexandria , serta selamat menghadapi Semester Baru , Tahun Baru serta Azam Baru!
Untuk pengetahuan rakan-rakan ACE , semester 5 kita sudah pun bermula pada 07 Oktober 2012 (Ahad).
Bagi yang masih tidak tahu , tahun ini kita tidak menggunakan module , tetapi pihak universiti telah mengeluarkan buku bagi setiap subject (eg: Physiology , Histology , Biochemistry dll. ) dan boleh didapati di setiap department di Mouassah dan Darul Elm. 

Download link untuk Jadual Endocrine System
Download link untuk  [Anatomy]Pituitary Gland

Selamat BerAZAM BARU, semoga Tahun ini satu Batch ACE 2010-2016 Cemerlang , Amin Ya Rabb :) 

Sunday, June 24, 2012

CVS - SLIDE AID

Here are few slides from AID...hope this will help you guys....
*Exam Fever

USAHA.DOA.TAWAKAL

-ANATOMY
-BIOCHEMISTRY
-PHARMACOLOGY
-PHARMACOLOGY MCQ
-PHYSIOLOGY MCQ
-PATHOLOGY
-PATHOLOGY (2)

*some additional notes you can download
AID 2 Jun
AID 12 Mei
AID 19 Mei

Friday, June 15, 2012

Respiratory Essay


A list from our friend :)
Jazakillah khairan kathira


Respiratory Essay

Monday, June 11, 2012

Practical Exam ( all )

Cluster of photos from Histology , Microbiology & Pathology
Happy Study




download link>>>> Click here!

Respiratory System - QMU Week 5

Sunday, June 10, 2012

MAA ( MUMTAZ All ACE )




These are a few links information
about our upcoming examination :)
GoodLuck all!
Bittaufiq Wannajah ,
May Allah bless all of us


MUMTAZ ALL ACE!
practical exam >> click here!
trio modules (schedule) >> click here!
trio modules (place) >> click here!
marks >> click here!


Dont forget to change your desktop wallpaper :D

QMU Module 13 Week 3

Tuesday, June 5, 2012

Status terkini VISA [5 Jun 2012]

Assalamualaikum wbt, Bismillah. (SELASA,5 JUN 2012) :

Alhamdulillah,jumlah terkini pelajar yang telah memiliki visa adalah seramai 214 orang. Masih berbaki dalam 80 lebih pelajar yang masih "in progress" dan termasuk dalam minoriti yang belum mendapat visa. Akan tetapi, inshaAllah mereka telah mendapat no giliran gawazat (bagi yang membayar penalty dan yang belum mendapat no giliran gawazat).


PENTING !

Terdapat juga beberapa pelajar yang belum menyerahkan passport untuk mendapatkan visa (mungkin atas sebab tertentu), mohon kerjasama anda untuk memberi nama kepada Amirul Muttaqin Sham bagi ikhwah dan Nur Nazihah Mohd Amin bagi akhawat untuk memudahkan kerja.

Berkenaan pelajar-pelajar yang akan menunaikan umrah, inshaAllah, masih tinggal lebih kurang 10 pelajar yang belum siap visa. Justeru, pihak UK akan menunggu sehingga hari Khamis minggu ini. Jika masih tiada apa-apa perubahan, pihak UK akan memulangkan passport anda (yang berkenaan) untuk urusan seterusnya oleh agensi umrah.Selepas agensi telah menguruskan hal yang berkaitan(dalam tempoh 2 minggu+), anda dikehendaki memulangkan semula passport kepada pihak UK kerana mungkin passport anda termasuk dalam senarai no giliran yang diperlukan gawazat. Namun demikian, pihak kami telah mengumpulkan semua passport mereka yang akan ke umrah, dan akan diserahkan kepada gawazat untuk urusan seterusnya.

Mohon doa sahabat-sahabat bagi memudahkan proses untuk mendapatkan visa oleh kerana terdapat sedikit kekangan contohnya faktor persekitaran, pilihanraya Mesir dan beberapa kelemahan lain yang mungkin dari pihak kami Unit Kebajikan sendiri, pihak universiti mahupun pihak gawazat.

Syukran Jazilan.

Yang menjalankan tugas,

UNIT KEBAJIKAN BATCH TAHUN 2 2012/2013

Sunday, June 3, 2012

QMU Module 13 Week 4

Wednesday, May 30, 2012

Practical Microbiology 2